Ons Ikigai

Wout Peters

Wout Peters

Healthy Ageing Professional

Na 20 jaar met heel veel plezier in de acute zorg te hebben gewerkt, is het tijd voor iets anders in de hulpverlening dat mij bijzonder is gaan fascineren.

Ik ben geïnteresseerd en onder de indruk geraakt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en in de oorsprong van gezondheidDeze zoektocht heeft mij geleerd dat gezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid herbergt en dat de mooiste zorg die ik als professional kan leveren eigenlijk in een veel eerder stadium acuut is. 

Namelijk het moment dat het lichaam nog geen signalen geeft en er nog helemaal geen klachten zijn! Juist in die situatie van betekenis te kunnen zijn, dat is mijn Ikigai geworden: het verschil te kunnen maken in een belangrijke fase van ieders leven: de fase waarin gezondheid en gedrag nog beïnvloedbaar is en chronische klachten en ziekten kunnen herstellen en voorkomen kunnen worden.

Ilona Schra

Ilona Schra

Healthy Ageing Professional

Eigenlijk kan ik mijzelf in één woord introduceren: oermodern. Mijn naam is Ilona Schra en ik leef mijn leven oermodern. Ik heb grote interesse in hoe we als oermensen (samen)leefden en hoe we deze basisprincipes kunnen integreren in ons huidige bestaan.

Ik houd van experimenteren wat werkt om zo veerkrachtig & vitaal mogelijk in het leven te staan. Naast deze voortdurende speurtocht in mezelf begeleid ik ook de ander graag in dit proces. Stichting IkiBuntu maakt het mogelijk om mensen uit te dagen en te ondersteunen op weg naar een optimale kwaliteit van leven. Ik voel me dankbaar om onderdeel te zijn van een organisatie waarin ik volledig kan zijn wie ik wil zijn en waarin we een gezamenlijk ikigai dragen.

Het zal geen verrassing zijn dat ik de oprichter ben van Oermodern Ouderschap. Oermodern Ouderschap draagt bij aan de samenredzaamheid in het ouderschap en geeft ouders de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot vitale en veerkrachtige ouders. Met speciale aandacht voor de gezondheid van ouders in de eerste 1000 dagen van het kind wil Oermodern Ouderschap bijdragen aan een gezonde generatie kinderen!