OERMODERN OUDERSCHAP

Participatieve Leefstijl Programma’s, Workshops & Ontmoetingen

Ontwikkel de leefstijl waardoor jij de beste versie van jezelf kunt zijn! Leef het voorbeeld dat jij wilt meegeven aan de toekomstige generatie. Ervaar een positieve gezondheid en word een vitale en veerkrachtige ouder.

Wat is Oermodern Ouderschap?

Oermodern Ouderschap is ontwikkeld door Ilona Schra vanuit het vakgebied Healthy Ageing. Ilona is moeder van Matthieu (2015) en Elliot (2021) en woont in Hoogeveen. In het najaar starten de eerste initiatieven van Ilona in Hoogeveen en Veendam.

Oermodern Ouderschap wil bijdragen aan een gezonde generatie door middel van vitale & veerkrachtige ouders. Goede zorg voor je kind begint met goede zorg voor jezelf.

Oermodern Ouderschap gelooft in de kracht van samenredzaamheid in het ouderschap. Wie kent inmiddels niet de uitspraak ‘it takes a village to raise a child’! Ilona deed in haar masterstudie onderzoek naar de behoefte aan sociale steun in de eerste jaren van het ouderschap. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis voor alle intiatieven van Oermodern Ouderschap. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle initiatieven in groepsverband plaatsvinden.

Participatief Leefstijl Programma

In het participatieve leefstijl programma van Oermodern Ouderschap krijg je uitdagende begeleiding in het ontwikkelen van jouw ideale leefstijl. Het participatieve leefstijl programma is het meest uitgebreide programma van Oermodern Ouderschap. Het programma bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten waarin je jouw ideale leefstijl ontdekt en de koppeling maakt naar het voorbeeld dat jij wilt zijn als ouder.

Voor wie is het Participatieve Leefstijl Programma?

Het programma is toegankelijk voor alle (aanstaande) ouders die zich graag willen ontwikkelen tot vitale en veerkrachtige ouders. Lukt het je tot nu toe maar niet om goede voornemens vol te houden dan is dit programma zeer geschikt voor jou. De bijeenkomsten vinden plaats over een periode van ongeveer vijf maanden, waardoor goede voornemens omgezet kunnen worden in blijvende leefstijlveranderingen.

Wat kan ik verwachten?

Het Participatieve Leefstijl Programma bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur. Bij de aftrap van het programma zal er veel aandacht zijn voor het vormen van een prettige en veilige sfeer in de groep. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt in de groep. Iedere bijeenkomst staat er een thema centraal. De thema’s die aan bod zullen komen zijn de leefstijlpijlers ‘Voedend Eten’, ‘Natuurlijk Bewegen’, ‘Uitgerust Wakker Worden’, ‘Bewust Ontspannen’, ‘Betekenisvol Leven’. Maar ook bewustwording wie je bent als ouder, welk voorbeeld je wilt zijn voor je kind, hoe je blijvende veranderingen kunt aanbrengen in je leefstijl, hoe je een sterk sociaal netwerk kunt opbouwen en hoe je een prettige relatie onderhoudt met je kind, partner en anderen om je heen.

Wat is een Participatief Programma?

Alle programma’s van Oermodern Ouderschap worden gevormd door gebruik te maken van werkvormen uit Participatief Actie Onderzoek. Dit betekent dat iedere deelnemer van gelijke waarde is in de groep en over waardevolle kennis beschikt voor de eigen gezondheid. Wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken en andersom. Op deze manier kan iedereen voor zichzelf bepalen welke stappen hij of zij gaat zetten om vitaler en veerkrachtiger in het leven te staan. Daarnaast geven participatieve werkvormen de mogelijkheid om je te verbinden met de ander, steun te ontvangen van de ander en gezamenlijk plannen te maken voor een gezonde toekomst. De inhoud van het programma is flexibel en kan naar behoefte en wensen van de groep worden aangepast.

Alle praktische zaken op een rijtje:

De startdatum van het PLP in Hoogeveen is woensdag 3 november. De daarop volgende bijeenkomsten vinden plaats op 17 november, 1 december, 15 december, 12 januari, 26 januari, 9 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart.

Het PLP vindt plaats in het Centrum voor Welzijn & Gezondheid, Het Haagje 109 in Hoogeveen.

De bijeenkomsten starten om 9.30 uur en eindigen om 11.30 uur.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 14 personen.

De kosten voor deelname aan het PLP zijn €325,- per persoon. Stichting IkiBuntu streeft er naar om voor iedereen toegangelijk te zijn. Beschik je niet over financiële middelen om deel te nemen, neem dan contact met ons op!

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Na aanmelding ontvang je binnen twee werkdagen een bevestiging en nadere informatie.

Mocht je vragen hebben over het PLP of twijfel je of het PLP iets voor jou is neem dan gerust contact met mij op. Telefoon/Whatsapp: 06-53765322 Email: ilona@stichtingikibuntu.nl

Workshops

De thema’s van het participatief leefstijl programma kunnen als workshop worden ingezet op scholen, in buurtcentra en vele andere organisaties. De workshops worden op maat samengesteld en zijn uitermate geschikt om betrokkenheid (van ouders) te creëren en vraagstukken met betrekking tot leefstijl en ouderschap te behandelen.

Ja, ik meld me aan voor Oermodern Ouderschap

Initiatief