Zo, de eerste week zit er al weer op. Ik kan zeggen dat het me tot nu toe geen moeite heeft gekost om 100% voedend te eten. Maar ja, de week bracht ook niet zoveel bijzonders. Geen bezoekjes aan vrienden of een etentje met familie. Bij een flitsbezoekje aan de stad dacht ik tien seconden aan die super lekker kokosmakronen van de bakker, maar dat was het dan ook eigenlijk wel. Je zult je nu vast afvragen waar de titel van dit bericht dan op slaat, dat zal ik je vertellen. Ik stond vannacht in de keuken met een stuk chocola in mijn handen, bijna ging het richting mijn mond.. Toen riep manlief wat ik aan het doen was!? Oeps, betrapt! Nee joh, het was een droom. Ik droom over chocolade!!! Stiekem heb ik er dus toch zin in.

Wist je trouwens dat jouw lichaam heel goed in staat is om jouw te wijzen op de tekorten aan voedingsstoffen? Zo kan veel behoefte aan chocolade een uiting zijn van een tekort aan magnesium. Heel interessant om bij stil te staan. Waar kun jij niet van afblijven? Ik zal je in een volgende blog eens vertellen welke supplementen ik gebruik en vooral waarom!

Het grootste verschil wat ik de afgelopen week heb geconstateerd is de stabiliteit in mijn energielevel. Normaalgesproken heb ik met regelmaat energiedips. Een energiedip ontstaat veelal na een hoge bloedsuikerspiegel. Koolhydraten in de vorm van zetmeel en suiker worden door de darmen omgezet in glucose, dit komt in het bloed als bloedsuiker. De daling die daarna plaatsvindt kan zorgen voor vermoeidheid, concentratieproblemen en een slecht humeur. De verleiding is groot om dan opnieuw naar suikerrijk voedsel, energiedrankjes of koffie te grijpen, maar dat houdt het geheel natuurlijk in stand, zoals je zult begrijpen. Een stabiele bloedsuikerspiegel helpt je om je energiek te voelen gedurende de dag. Dit krijg je voor elkaar door je suikerinname te beperken en minder eetmomenten op een dag te hebben. Ieder eetmoment zorgt weer voor stijging, met vervolgens een daling. Probeer de tussendoortjes maar eens te schrappen en kijk wat dat je brengt.

Inmiddels doe ik iets wat ik bijna nooit doe: ’s avonds nog werken! Het genereert wel direct een nieuw onderwerp voor mijn volgende blog. Laat die supplementen dus nog meer even wachten, de volgende keer vertel ik je alles over de keuzes die ik maak ten behoeve van een goede nacht slaap!